Animasjon uke 9-11

Uke 9:

Denne uken har vi begynt med et nytt læringsoppdrag, vi skal jobbe med animasjon.

Vi fikk noen oppgaver vi kunne velge mellom, blant annet å lage vignett eller stop motion film, da ble jeg og Yngve enige om å lage stop motion film i lag.

Vi har startet på idén vår om at vi kaster for mye mat og er nesten klar til å begynne å filme kommende mandag. Ideen innebærer at frukten beveger seg, lever og går mot søppelet, noe som kan visualisere at vi kaster for mye mat. Vi skal også tegne noe info.

Torsdag og fredag uke 9 satte vi i gang med å se på inspirasjon og utvikle iden vår, vi har skisset en del men ikke helt satt oss igang med storyboardet enda.

 

Hva er stop motion? : 

Stop motion er en animasjonsteknikk hvor man flytter gjenstander bilde for bilde for å skape en illusjon om at gjenstanden beveger seg når du setter bildene sammen og det blir en film.

Eksempel på bruk av stop motion og dukker:

Stop motion

Stop-motion lages ved at det taes et bilde av et stillestående objekt, objektet flyttes, det tas et nytt bilde, objektet flyttes igjen og det tas enda et bilde og så videre. Når bildene vises etter hverandre som levende film skapes illusjonen av bevegelse.

 

Uke 10: Vi har tatt en masse bilder å har bare et par scener igjen før vi er ferdige, vi har også ferdigstilt storyboardet og fått det godkjent av Åsmund. Jeg tok med noe falsk frukt jeg fant hjemme som vi brukte til rekvisita.

Jeg tror vi begge undervurderte hvor lang tid det ville ta å lage en stop motion film, dette var mye mer tidskrevende enn det jeg hadde trodd.

Skjermbilde 2016-03-18 kl. 23.19.55.png

Uke:11

Jeg var dessverre syk Onsdag og Torsdag, på grunn av dette ble fredagen litt travel. Vi ble heldigvis ferdige med å ta bilder. Den lengste prosessen var uten tvil å ta alle bildene, nå som jeg er ferdig å redigere må jeg si at det å ta bildene var det mest krevende vi gjor. Men alt arbeidet ble var ikke forgjeves, syns jeg fikk til en kul film til slutt, det vi kunne gjort bedre på stop motion delen er å unngå å få våre egne skygger med i bildet.

Jeg brukte både premiere og after effects i redigeringen, after effects bruke jeg med tekst biten å for å få frelses-armeen logoen til å poppe opp, jeg bare flyttet filene inn i premiere uten at det ble noe problem. Premiere brukte jeg mer for den biten med å sette alt sammen og legge til lyder og musikk, ettersom jeg syns det er mye enklere der.

 

Screenshot fra redigeringen:

Skjermbilde 2016-03-18 kl. 23.15.07.png

 

Her er filmen min:

 

 

Her er litt inspirasjon vi hentet de første dagene:

Skjermbilde 2016-03-03 kl. 13.11.14Skjermbilde 2016-03-04 kl. 12.36.39.png

Helse til Holstebro

I Februar dette året skal flere av elevene på Helse og sosial Vg2 jobbe, bo å leve i Danmark. Vi i skoleavisen har snakket med Malene Pedersen og Synnøve Danielsen som er blitt plukket ut til å reise.

 

FullSizeRender

 

Av: Marius Nilsen TEKST/FOTO

 

I praksisperioden fra 22. februar til 21. mars skal sju elever fra Helse og sosial leve i Danmark, målet med turen er å gi elevene en erfaring med å jobbe utenlands, noe gjøre dem mer attraktive på arbeidsmarkedet.

 

-Vi som reiser er til sammen sju personer, alle som ville reise måtte søke til skolen. Alle som sendte søknad ble tatt ut til intervju, de så hovedsakelig på fravær, og karakter i PTF faget, forteller Malene Pedersen

 

Elevene skal jobbe i hjemmetjenesten og barnehager i Hostebro kommune i Danmark, der hverdagen blir litt annerledes enn her hjemme.

 

-Det blir kjekt og komme seg vekk litt, vi skulle egentlig bo i leiligheter i Holstebro men nå blir det på Holstebro Utdannelsesenter istedet. Vi kommer til å jobbe fem dager i uken fra 07:00 til 13:00, men det blir interessant å bo i Danmark, sier Synnøve.

 

-Å jobbe i et annet land er jo ikke helt problemfritt, selv om dansk er veldig likt vårt språk her hjemme så kan jo språket bli et problem. Vi har fått beskjed om at vi må lære oss de forskjellige navnene på tallene, Danskene bruker jo helt andre navn på tall en oss i Norge, legger hun til.

 

Selve turen blir arrangert via EU’s program Erasmus+. Erasmus+ er et program som gjelder fra 2014 til og med 2020, målet med programmet er å bekjempe den rekordhøye arbeidsledighet hos unge i Europa. Erasmus+ ønsker å gi unge arbeidere erfaringer og kompetanse som det er behov for i arbeidslivet.

-Vi synes jo det er kjekt å få lov til å reise og bo i Danmark nesten helt kostnadsfritt, det er jo en opplevelse å ta med seg inn i arbeidslivet, avslutter Malene.

 

Egenvurdering:

– Dette synes jeg at jeg klarte bra og jeg er fornøyd med: Jeg lærte meg å skrive en nyhetssak, jeg klarte også å intervjue noen, som jeg synes jeg klarte bra. Jeg synes også at saken ble greit gjennomført med et passende bilde og relevant overskrift.

 

 

– Dette klarte jeg ikke så bra og dette kan jeg gjøre for å forbedre meg: Jeg kan bli bedre på og dele opp teksten min, og skrive mer oppdelt, bruke komma og punktum. Planlegge bedre er også en ting jeg kan bli bedre på.